Stichting Hof van Brederode Vianen wil de voormalige kasteeltuin van Batestein, tussen Hofplein en Ringdijk, nieuw leven inblazen. De tuin in de 17e eeuw aangelegd in opdracht van Johan Wolfert van Brederode. De tuin was een vroeg voorbeeld en katalysator van het Hollands Classicisme, de stroming in de Hollandse tuinkunst. De stichting wil oude tijden doen herleven en de tuin omtoveren tot Hof van Brederode.

Oude fruitrassen en vergeten groenten

Hof van Brederode wordt een open en toegankelijke tuin. Loop straks binnen om gewoon even lekker te relaxen, te genieten van de mooie omgeving, de beplanting, geurende kruiden, oude fruitrassen of de vergeten groenten.

Eigentijdse invulling

De tuin weerspiegelt de sfeer van het Hollands Classicisme, maar voldoet ook aan onze moderne opvattingen over ecologisch tuinieren. Het historische verleden komt terug in de structuur van de tuin. Parterres, palissades, latwerken, belvedères, berceaus en hagen roepen herinneringen op aan lang vervlogen tijden. De gecombineerde moestuin, kruidentuin, bloementuin en fruitboomgaard zorgen krijgen op ecologische wijze een eigentijdse invulling.

Voor inwoners en bezoekers

Het Hof van Brederode is een publiekstrekker voor liefhebbers van tuinen en tuinieren en voor geïnteresseerden in de cultuurhistorisch achtergrond  van de tuin. Maar het is vooral een fijne, groene plek door en voor de inwoners van Vianen en omstreken. Lokale betrokkenheid, participatie en samenwerken staan hoog in het vaandel. Hier werken vrijwilligers samen met mensen het afstand tot de arbeidsmarkt of op zoek naar een zinvolle dagbesteding. Iedereen is van harte uitgenodigd om te helpen bij de realisatie van deze tuin.

Over Stichting Hof van Brederode

Stichting Hof van Brederode Vianen komt voort uit een initiatief van inwoners met de gemeenschappelijke behoefte om “iets” met groen en mensen te doen in de binnenstad van Vianen. Naast mensen met veel kennis over historische tuinen, dagbesteding en tuinieren zijn ook bewoners van het Hofplein vertegenwoordigd.

Heeft u een goed idee? Laat het ons weten!

In samenwerking met

Openingstijden Voorstraat 45
maandag: 10.00 - 12.00 uur
dinsdag: gesloten
woensdag: 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
donderdag: 10.00 - 12.00 uur
vrijdag: 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Contact

Bureau Binnenstad Vianen
Voorstraat 45, Vianen
mail: info@bureaubinnenstadvianen.nl

Contactpersonen:
Jeannette Verplancke 06 83 104 323,
Irma Schouten 06 24 990 219

© 2018 Bureau Binnenstad Vianen | Ontwerp: Fecit Vormgevers bv