Altijd op de hoogte van het laatste nieuws

In november en december 2018 komen het meubilair, de prullenbakken, fietsnietjes, de bomen en de verlichting op de nieuwe Voorstraat

In november en december gaan ze de Voorstraat inrichten. Dan plaatst Agterberg de bomen op de pleinen en de parkeerstroken, de banken en stoelen op de pleinen en in de straat, de fietsnietjes en prullenbakken en het nieuwe verlichtingssysteem. EInde van 2018 moet het helemaal klaar zijn.

.

18 juni start riolerings- en bestratingswerkzaamheden Voorstraat

Maandag 18 juni start aannemer Agterberg aan de zuidkant van de Voorstraat met fase 1 van de herinrichting. De riolerings- en bestratingswerkzaamheden duren ongeveer 5 weken. De Voorstraat blijft gewoon toegankelijk. Voor gemotoriseerd verkeer is er een omleidingsroute. Hieronder vind je de antwoorden op veelgestelde vragen over fase 1

Waar gaat Agterberg precies aan de slag vanaf 18 juni en wat gaan ze doen?
De werkzaamheden van fase 1 vinden plaats ter hoogte van de brug bij restaurant Mamma Mia en de Grote Kerk. Daar voert Agterberg riolerings- en bestratingswerkzaamheden uit.

Welk deel  van de Voorstraat is afgesloten?
Je kunt met de auto of motor tijdens fase 1 niet over de brug naar de Voorstraat. Het stuk vanaf het einde van de Julianastraat/kruising Lijnbaan tot aan de Korte Kerkstraat is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Je kunt er wel overheen als voetganger en met de fiets. Voor auto’s, motoren en brommers is er een omleiding.

Hoe kom je op de Voorstraat?
Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroute wordt aangegeven met borden en is te vinden op De Omgevingsapp van Agterberg die je kunt downloaden op je telefoon (zoek op ‘De Omgevingsapp’). Je vindt de omleidingsroute binnenkort ook op deze website. De brug blijft toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Ook voor mensen met een rolstoel, rollator of een kinderwagen.

Hoe lang duurt fase 1?
Dat is niet precies te zeggen. De verwachting is ca. 5 weken. Houd De Omgevingsapp in de gaten en deze website voor de meest actuele informatie. Je kunt met vragen ook terecht bij ons kantoor op de Voorstraat 45 (check van tevoren even of we open zijn) of stuur een mail als je vragen hebt naar info@bureaubinnenstadvianen.nl

Aannemer Voorstraat

Aannemer Agterberg is met zijn aanpak als winnaar uit de bus gekomen voor de herinrichting van de Voorstraat. Na de nog benodigde voorbereidingen start Agterberg begin juli met de bestratings- en rioleringswerkzaamheden aan de zuidkant van de Voorstraat. Kort daarna gaat de Voorstraat van Noord naar Zuid gefaseerd op de schop. Vóór de Paardenmarkt in oktober moet de herinrichting zijn afgerond.

Vinger aan de pols
Agterberg wil de overlast tijdens de werkzaamheden voor inwoners, bezoekers en ondernemers tot een minimum beperken. Onder meer door inzet van een omgevingsmanager, een buurtconciërge en een speciale Voorstraat app. Ook is er regelmatig overleg met inwoners, ondernemers en de gemeente. Zo houden we met elkaar de vinger aan de pols en kunnen we bij calamiteiten of vragen snel actie ondernemen. Juist die aandacht voor communicatie is voor de gemeente doorslaggevend geweest bij de keuze voor Agterberg.

Voorstraat blijft bereikbaar
Om de vaart erin te houden gaat Agterberg 6 dagen per week aan de slag. Ook in de bouwvak. De Voorstraat blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar voor winkelend publiek, inwoners en ondernemers, Agterberg zorgt ervoor dat horeca-ondernemers een terras houden als er bij hen voor de deur wordt gewerkt.

Na de zomer subsidie gevelverlichting

De herinrichting van de Voorstraat voorziet in een lichtplan voor de straat (daar lees je binnenkort meer over). Maar het wordt allemaal nog mooier als je de gevels en gebouwen ook subtiel aanlicht. Daarmee benadruk je de historische uitstraling van de binnenstad.

Collectief inkopen met korting
De gemeente wil daarom na de zomer de dan nog resterende subsidie voor verbeteren van de beeldkwaliteit aanwenden voor de aanschaf van gevelverlichting. Het idee is dat bewoners en ondernemers collectief met korting gevelverlichting kopen die voldoet aan het lichtkwaliteitsplan. Hoe meer mensen meedoen, des te hoger de korting.

Speciale armatuur
In samenwerking met de erfgoedcommissie is voor dit doel al een stijlvolle en betaalbare armatuur gekozen die van hoge kwaliteit is en een mooie lichtbundel geeft (niet te groot of te licht).

Heeft u een goed idee? Laat het ons weten!

In samenwerking met

Openingstijden Voorstraat 45
maandag: 10.00 - 12.00 uur
dinsdag: gesloten
woensdag: 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur
donderdag: 10.00 - 12.00 uur
vrijdag: 10.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.00 uur

Aanmelden voor nieuwsbrief

Meld je aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Contact

Bureau Binnenstad Vianen
Voorstraat 45, Vianen
mail: info@bureaubinnenstadvianen.nl

Contactpersonen:
Jeannette Verplancke 06 83 104 323,
Irma Schouten 06 24 990 219

© 2018 Bureau Binnenstad Vianen | Ontwerp: Fecit Vormgevers bv